Pileći krompir paprikaš
Sastojci
- 3 komada bataka
- 3 komada karabataka
- 2 glavice crnog luka
- 5-6 komada krompira
- 2 komada šargarepe
- 2-3 kašike brašna mekog
- 1 kašičica aleve paprike
- so, začin, biber i jedna sveža paprika
Uputstvo
- Na ulju izdinstati sitno seckani crni luk.
- Dodati opranu piletinu i dinstati zajedno još 5-6 minuta.
- Sada dodati brašno i alevu papriku, malo propržiti da paprika zamiriše pa naliti vodom i promešati da se ne stvore grudvice.
- Krompir očistiti i iseći na četvrtine, šargarepu očistiti i iseći na kolutove pa ubaciti u šerpu i kuvati na tihoj vatri. Ako je potrebno, dodati još malo vode i paziti da ne pokipi.
- Kada je meso i povrće kuvano, posoliti po ukusu, dodati malo začina i mlevenog bibera.
- Na kraju ubaciti jednu celu svežu papriku, isključiti ringlu i ostaviti poklopljeno do služenja.
Napomene
Eh, niko nije umeo da skuva paprikaš kao moja baba Kosana i koliko god puta da sam ga skuvala, nisam uspela da dođem do tog ukusa, mislim da čak ni krompir ne umem da isečem kao ona…ili je to samo nostalgija, hm… Bilo kako bilo, i ovaj moj paprikaš je više nego odličan, verujte mi.
Poslovica za danas:
-“ Bolje je dobro slušati, nego loše zapovedati.“-
Lajkujte nas: