Sendvič keks
Sastojci
- 4 cela jajeta
- 3 šoljice šećera
- 3 šoljice ulja
- 2 kesice vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 9 šoljica brašna
Uputstvo
- Umutiti penasto jaja sa šećerom, da se šećer istopi. Dodati ulje, vanilu i prašak za pecivo i još jednom umutiti.
- Na kraju dodati brašno i zmešati varjačom, da se sastojci sjedine. Dobićete finu, glatku smesu, za nijansu ređu od smese za princes krofne. Smesu prebaciti u dresing kesu, odseći vrh kese, debljine jednog prsta, pa istiskati trake, dužine 5 cm, na pleh obložen papirom za pečenje.
- Keks peći na 180*C oko 10-15 min, pa ostaviti keks da sa potpuno ohladi.
- Kada se keks ohladio, spajati po dva džemom po izboru, pa ih do polovine umočiti u rastopljenu čokoladu.
Napomene
Ovaj keks je veoma sličan keksu Banini, samo što je malo manje brašna i ima drugačiju formu. Inače, keks je veoma, veoma ukusan i preporučujem ga od srca.
Poslovica za danas:
-„Nije dovoljno imati dobar um; važno je dobro ga upotrebiti.“-
Lajkujte nas: