Posno belo predjelo
Sastojci
- 1 kg krompira belog
- 2, 1/2 kg oslića
- 250 gr margarina
- so, senf, sok od jednog limuna
Uputstvo
- Skuvati krompir, dodati margarin i miksati malo duže.
- Posebno skuvati oslić, ohladiti, očistiti od kožice i kostiju i usitniti prstima.
- U izmiksan krompir dodati usitnjenu ribu, so, kašičicu dve senfa, sok od jednog limuna i sve zajedno ponovo miksati dok smesa ne pobeli. Senf i limun dodajte po ukusu kako vama odgovara, stavljajte po malo dok ne dobijete odgovarajući ukus.
- Poslužite kao predjelo ili kao dodatak prženoj ribi.
Napomene
Evo nečeg sasvim novog, evo još jednog recepta koji nisam uspela naći nigde na internetu. Inače, ovo predjelo je prelepog ukusa, bez preterivanja. Pravim ga uvek, kada je posna slava a pravim ga i običnim posnim danima kada spremam ribu za ručak. Kada ga budete probali, radićete isto.
Poslovica za danas:
-“ Velike ribe, veliku vodu traže.“-
Lajkujte nas: