Prženice sa kačkavaljem
Sastojci
- 2 cela jajeta
- 3 kašike jogurta
- 2 kašike brašna
- 2-3 kašike izrendanog kačkavalja
- nekoliko kriški starog hleba, so i ulje za prženje
Uputstvo
- Umutiti jaja, so i jogurt. Zatim dodati brašno i umutiti da nema grudvica. Na kraju dodati izrendan kačkavalj i izmešati.
- Ulje sipati u tiganj i ugrejati. Hleb iseći na kriške, pa svaku potopiti sa obe strane u smesu i stavljati na vruće ulje da se prži.
- Mislim da i ne treba nešto posebno objašnjavati kako se prave prženice, ali moram nešto napisati, pa rekoh ajde da objasnim. Jedino bih dodala da je praktičnije da se koristi francuski hleb ili običan, ali kriške preseći na pola, jer je smesa teška, pa veće kriške mogu da se raspadnu.
- I da dodam da sam ja koristila dimljeni kačkavalj, što je dodatno pojačalo i poboljšalo ukus prženica.
- Od ove smese sam dobila 8 prženica. Vi možete meru odrediti samo, povećati ili smanjiti, po potrebi.
Napomene
Ako su vam dosadile one obične i jednostavne prženice (inače, iako obične, za mene su nezamenljive), evo ideje kako da ih malo obogatite i promenite ukus. Možete dodavati začine po ukusu, takođe, slaninicu, šunku ili šta vam padne na pamet. Nećete pogrešiti. Probajte obavezno.
Poslovica za danas:
-“ Zadovoljan čovek se ne bavi tuđim životom, već uživa u svom.“-
Lajkujte nas: