Burgeri
Sastojci
Fil:
- 1 kg mešanog mlevenog mesa
- 2 kesice Lasagne basis
- 250 ml pavlake za kuvanje
- po 3-4 kašike BBQ sosa i Burger sosa
- so i biber po ukusu
Ostalo:
- 24 listića tost sira
- 12 komada burgera
Uputstvo
- U šerpu sipati malo ulja, zagrejati, dodati mleveno meso i dobro ispržiti uz povremeno mešanje.
- Kada je meso potpuno isprženo, dodati kesice Lasagne basis, BBQ sos, Burger sos i malo bibera i sve dobro izmešati. Na kraju dodati pavlaku za kuvanje i ponovo izmešati, da se sastojci i začini sjedine. Probati fil i ako je potrebno dodati malo soli. Inače, što se tiče soseva i začina, možete dodati nove, po vašem ukusu ili oduzeti ili promeniti količinu navedenih, takođe po vašem ukusu.
- Spremiti veliki pleh od rerne i obložiti ga papirom za pečenje. Burgere preseći na pola, ukoliko već nisu isečeni. Donje polovine burgera poređati u pleh. Na svaki burger staviti po jedan list tost sira. Sada na svaki list sira staviti po 1-2 kašike fila, malo ga rasporediti preko celog burgera, pa pokriti još jednim listom tost sira.
- Ovako nafilovane burgere pokriti gornjim delom burgera i pravac rerna na 210*C oko 7-8 minuta.
- Poslužiti odmah dok su vrući uz vaše omiljeno piće.
- Od ove mere se dobije 12 velikih, bogatih burgera, a vi možete smanjivati ili povećavati mere srazmerno i prema vašim potrebama. Takođe, ukoliko vam ostane fila, možete ga slobodno zamrznuti i po potrebi vaditi iz zamrzivača, kada vam se opet prijedu burgeri.
Napomene
Drage moje starije i iskusnije domaćice, nemojte se stideti da pitate i ponešto naučite od vaših ćerki, unuka, snajki, sestričina… itd. Ovaj recept sam upravo dobila od jedne baš baš mlade, ali odlične domaćice, a isto tako su i ovi njeni burgeri odlični, ili bolje rečeno savršeni. Uverite se i sami.
Poslovica za danas:
-„Mladim ljudima su potrebni uzori, a ne kritičari.“-
Lajkujte nas: