Posni sutlijaš od prosa
Sastojci
- 1/2 šolje sirovog prosa
- 1,5 šolja bademovog mleka
- 1 šaka suvog grožđa
- 2-3 kašike meda
- cimet
Uputstvo
- U šerpicu sipati mleko, dodati proso, poklopiti i kuvati 15-20 minuta na tihoj vatri.
- Kada je proso skuvan, skloniti sa ringle i dodati suvo grožđe. Šerpicu ponovo poklopiti i ostaviti 15-20 minuta da odstoji. Na kraju dodati med, promešati i sipati u činije ili čaše.
- Kada se ohladi, posuti cimetom i poslužiti.
- Sutlijaš možete dodatno obogatiti i ukrasiti seckanim lešnikom, orasima ili bademima, takođe nekim sezonskim ili suvim voće, a sve po vašoj želji i ukusu.
Napomene
Jedna posna, ali i zdrava verzija sutlijaša, bez šećera i mleka. Najbolje je to, što možete da ga kombinujete sa čim god hoćete. Koristite začine i ukuse koje volite i napravite svoju verziju. Pogodan je za jedan zdrav i sit doručak, ali i kao fantastičan desert u vreme posta.
Poslovica za danas:
„Ko za tuđom vunom pođe, sam ostrižen kući dođe.“-
Lajkujte nas: