Gibanica od smrznutih kora
Sastojci
- 500 gr kora za gibanicu smrznutih
- 100 ml ulja
- 1 čaša jogurta
- 1 kašičica soli
- 250 gr krem sira
- 1 kesica praška za pecivo
- 300 ml kisele vode
Uputstvo
- Umutiti jaja i so. Dodati sve ostale sastojke i još jedno dobro umutiti da se sastojci sjedine.
- Smrznute kore izdrobiti rukama u jednu veću vanglicu, pa u kore dodati umućenu smesu i izmešati dobro, kako bi se kore natopile. Ukoliko je smesa malo gušća ili vam se učini da je suva, slobodno dodajte još malo kisele vode.
- Za ovu gibanicu možete koristiti pleh koji vi želite, okrugli, pravougaoni ili pleh za mafine.
- Punite smesom kalupe za mafine, malo više od polovine, posuti odozgo susamom i peći gibanicu na 180*C oko pola sata. Ukoliko gibanicu pečete u okruglom ili četvrtastom plehu, biće potrebno malo više vremena da se ispeče.
- Poslužiti vruću gibanicu uz kiselo mleko ili jogurt.
Napomene
Evo rešenja za smrznute kore. Ukoliko žurite ili imate iznenadne goste, ovo je spas. Kore naime uopšte ne morate da odmrzavate, jednostavno ih izdrobite, što je veoma lako kada su smrznute, izmešajte sa gore navedenim sastojcima i giba je gotova. Pravac rerna, dok vi sa svojim gostima pijete kaficu na miru.
Poslovica za danas:
-„Kad se greh ukoreni, tad ni obraz više ne crveni.“-
Lajkujte nas: