Marcipan praline

Marcipan praline

Ukupno vreme20 mins
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Austrijska
Keyword: marcipan,badem,posno,slavski,sitni,kolaci,bombice,kuglice,

Sastojci

  • 250 gr marcipana
  • 50 gr šećera u prahu
  • 50 gr mlevenih badema ili mlevenih oraha
  • 1 kašika ruma, nekog drugog likera ili bademovog mleka po vašoj želji

Uputstvo

  • U činiju stavite sve sastojke i jednostavno umesite smesu rukom. Smesa za praline je gotova, a sve ostalo je vaša kreativnost.
  • Od smese možete praviti kuglice ili neki drugi oblik, pomoću silikonskog kalupa. Bilo šta da napravite, možete čokoladirati u beloj ili crnoj čokoladi. Možete ih jednostavno samo valjati u orahe.
  • Takođe, u smesu možete dodati nešto od suvog ili kandiranog voća, ukoliko volite. Mogućnosti su razne.
  • Ja sam silikonske kalupe premazala istopljenom belom čokoladom, pa kada se stegla, premazala drugi sloj čokolade i ponovo ostavila da se stegne. Zatim sam kalupe punila smesom od marcipana, preko smese takođe premazala otopljenom čokoladom i ostavila da se ohladi.
  • Posle toga ih lagano izvadite iz kalupa. Dodatno ukrašavanje nije potrebno, jer izgledaju kao iz prodavnice.

Napomene

Ukoliko ste ljubitelj marcipana, ovo je pravi recept za vas. Brzo i lako se napravi, a ukus je fenomenalan. Najbolje je to, što vam ostavlja jako puno mesta za razne kombinacije dodatnih ukusa i za ukrašavanje.
Poslovica za danas:
-„Ko meni „dobro jutro“, ja njemu „dobra ti sreća“.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here