Čokoladna mađarica
Sastojci
- 1 pakovanje čokoladnih krem kora 4 u pakovanju
Fil:
- 500 ml mleka
- 50 ml likera od čokolade (ili neki drugi po želji)
- 100 gr čokolade za kuvanje
- 150 gr šećera
- 1 kesica pudinga od čokolade
- 1 kašika gustina
- 200 gr putera ili margarina
Glazura:
- 150 gr čokolade za kuvanje
- 4 kašike ulja
Uputstvo
- Od pola litra mleka, odvojiti malo, pa razmutiti puding, gustin i šećer. Ostatak mleka sipati u manju šerpicu, dodati liker i čokoladu i pustiti da provri i da se čokolada istopi.
- Dodati zatim umućenu smesu i skuvati puding. Skloniti sa ringle, dodati puter i dobro izmiksati.
- Fil podeliti na tri jednaka dela i odmah nafilovati kore. Poslednja kora se ne premazuje.
- Nafilovan kolač opteretiti nečim malo težim i ostaviti da se kolač ohladi.
- Posebno istopiti čokoladu sa uljem i preliti preko ohlađenog kolača, pa ostaviti da se glazura stegne.
- Kolač seći na kocke ili šnite i poslužiti.
Napomene
Ovakvi kolači su uvek poželjni, bar što se mene tiče. Kupite kore, skuvate fil i kolač je gotov. Nije problem ispeći kore, ali kada žurite ili kada morate da napravite više vrsta kolača, onda uvek dobro dođe jedan ovakav brzinski kolač. Kore koje ja koristim su – „Sunce – Nova Varoš“ – odlične su i imaju sve vrste kora za svaki kolač. A ukus ove mađarice je fenomenalan, probajte i uverite se.
Poslovica za danas:
-“ Lako je pokraj čaše junak biti.“-
Lajkujte nas: