Svinjske šnicle u sosu
Sastojci
- 1 kg svinjskih šnicli
- 1-2 glavice crnog luka
- 3 šargarepe
- 2-3 čena belog luka
- 300 ml soka od paradajza
- 300 ml vode
- ulje za prženje
- so, biber, suvi začin
Uputstvo
- Šnicle blago istući čekićem za meso i posoliti. Svaku šniclu uvaljati u brašno, kratko ispržiti na ulju, sa obe strane, izvaditi na tanjir i ostaviti sa strane.
- U ulje, u kom su se šnicle pržile, dodati iseckan crni luk i šargarepu, pa izdinstati kratko, samo da luk i šargarepa omekšaju. Ukoliko je potrebno, dodati još malo ulja. Ja sam dodala kockicu putera.
- Na kraju dodati iseckan beli luk, kratko prodinstati i preko složiti ispržene šnicle.
- Preko šnicli preliti paradajz i vodu, posoliti, dodati začine po ukusu, poklopiti ili pokriti alu-folijom i peći u reni na 200*C oko 2 sata.
- Za to vreme napraviti pire krompir ili skuvati rižu, pa poslužiti uz meso u sosu.
Napomene
Ručak koji će oduševiti sve u kući, kao i svakog vašeg gosta. Potrebno je samo malo vremena i truda da se pripremi, a užitak je daleko daleko veći.
Poslovica za danas:
-„Ako budeš most, svako ćete gaziti.“-
Lajkujte nas: