Mokri kolač

Mokri kolač

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Turska
Keyword: cokolada, rum, kafa, sočni, kolac,

Sastojci

Biskvit:

  • 2 cela jajeta
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja ulja
  • 1 šolja mleka
  • 2 šolje brašna
  • 2 kašike kakao praha
  • 1 kesica vanile
  • 1 kesica praška za pecivo

Preliv za koru:

  • 1 šolja mleka
  • 1 kašičica nes kafe u prahu
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašika šećera

Glazura:

  • 100 gr čokolade
  • 1 kašičica ulja
  • 50 ml mleka

Uputstvo

  • Kao meru za ovaj kolač, koristila sam šoljicu za kafu, ali ne onu sasvim malu, kakve su se nekada koristile, već onu malo veću od 150ml.
  • Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodati sve ostale sastojke i sve dobro izmiksati. Smesu preručiti u okrugli kalup, prečnika 26 cm i peći na 180*C oko 20 minuta. Dok se kora peče, spremiti preliv.
  • U manju šerpicu sipati mleko, nes kafu u granulama, ulje i šećer i pustiti da provri. Ako ne volite ukus kafe u kolačima, možete nes kafu zameniti recimo rumom, kao što sam ja uradila.
  • Kada je kolač ispečen, prevrnuti ga tacnu i zaliti spremljenim prelivom.
  • Sada na tihoj vatri istopiti mešavinu od čokolade, ulja i mleka, pa sipati preko kolača i ostaviti ga da se ohladi.
  • Ukrasiti po želji i poslužiti.

Napomene

Kolač koji ćete napraviti bukvalno za pola sata, a njegov ukus će vas oboriti s nogu. Ostaće sočan i mekan i sutradan, a pravi užitak ćete doživeti kada na parče kolača stavite kašičicu nutele ili eurokrema i ubacite ga na 15-20 sekundi u mikrotalasnu da se zagreje. Eeee to je tek onda neverovatan doživljaj.
Poslovica za danas:
-“ Bolje pokliznuti nogom nego jezikom.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here