Rafaelo keks
Sastojci
- 100 gr mlevenog keksa
- 125 gr kokosa
- 400 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
Ostalo:
- 200 gr bele čokolade
- kokos za valjanje
Uputstvo
- U činiju sipati keks i kokos i izmešati. Dodati kondenzovano mleko, umesiti smesu i podeliti je na 4 jednaka dela.
- Na radnu površinu posuti malo kokosa, staviti jedan deo smese, pa rukama formirati valjak, debljine, recimo čajne kobasice.
- Sada celom dužinom valjka, po sredini, napraviti udubljenje varjačom.
- Istopiti belu čokoladu, pa pomoću dresing kese ili male kašičice, sipati otopljenu čokoladu u kanal, koji ste napravili na valjku od smese.
- Isto uraditi sa ostalim delovima smese i ostaviti da se ohladi i stegne.
- Sada svaki prut kolača, iseći oštrim nožem na delove debljine 2-3 cm.
- Keks je gotov.
Napomene
Navikli smo da oko pravljenja bilo kog keksa, imamo pune ruke posla. Zamesi testo, ohladi, rastanji, vadi modlom ili melji na vodenicu, ređaj u pleh, peci, hladi, glaziraj…itd itd…nema kraja. E ovo je keks za pet minuta, nema rerne, nema pečenja, nema muke…brzo,lako i jednostavno. A ukus ćete sami oceniti.
Poslovica za danas:
-„Srećan je onaj koji sedi u svojoj kući.“-
Lajkujte nas: