Rolovana piletina
Sastojci
- 1 kg pilećih šnicli
- 250 gr slajs suve slanine
- 250 gr suvog vrata tanko isečenog
- 250 gr kačkavalja tanko isečenog
- so, biber i suvi začin
Za premazivanje:
- 1 kašika maslinovog ulja može i obično
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašičica meda
- 1 kašičica aleve paprike
- 1 kašičica senfa ja nisam stavljala senf, jer ga ne volim
Uputstvo
- Pileće šnicle oprati i istucati čekićem za meso. Posoliti, pobiberiti, i posuti suvim začinom. Ukoliko volite, možete ih pre toga premazati senfom, ja nisam.
- Na radnu površinu složiti 3-4 šnita slanine, pa preko staviti jednu začinjenu šniclu.
- Na šniclu staviti šnit kačkavalja i šnit suvog vrata i polako urolati šniclu sa sve slaninom.
- Ovako spremljene rolnice ređati u pleh ili vatrostalnu činiju, podmazanu uljem.
- U činijici izmešati gore navedene sastojke i četkicom premazati rolnice.
- Peći na 200*C oko 40 minuta, dok ne dobiju zlatno žutu boju. Poslužiti uz prilog po želji.
Napomene
Ako želite da oduševite svoje goste, spremite im ovu rolovanu piletinu, ubacite neki prilog uz to i kraj, nema dalje.
Poslovica za danas:
-„Učite svaki dan, jer učenje je svetlost.“.-
Lajkujte nas: