Posni kolač sa višnjama
Sastojci
- 4 šoljice kisele vode
- 2 šoljice ulja
- 4 šoljice šećera
- 1 kesica vanile
- 1 keisca praška za pecivo
- 8 šoljica brašna
- 300-400 gr višanja svežih ili smrznutih
Uputstvo
- Umutiti sve sastojke gore navedene, osim višanja. Smesu sipati u podmazan pleh, dimenzija 20 x 30 cm.
- Preko smese rasporediti višnje i kolač peći na 180*C oko 40 minuta.
- Čačkalicom proveriti da li je kolač ispečen.
- Kada se kolač ohladio, posuti obilato prah šećerom, iseći na kocke i poslužiti.
- Koristila sam one male, starinske šoljice za kafu, koje su se nekada koristile. Ukoliko korsitite veće šoljice, onda povećajte količinu voća i koristite veći pleh.
Napomene
Vreme je posta, pa rekoh da iskoristim ovaj fenomenalan kolač, koji se veoma brzo i lako napravi i to od sastojaka koje uvek imate u svojoj kuhinji.
Poslovica za danas:
-„Ne rađa vrana sokola.“-
Lajkujte nas: