Oblanda sa kokosom
Sastojci
- 1 pakovanje velikih oblandi
- 200 gr putera ili margarina
- 4 čaše šećera čaša od 200 ml
- 400 gr kisele pavlake
- 200 gr kokosa
Uputstvo
- U šerpicu staviti margarin i istopiti. Dodati šećer i mešati na laganoj vatri, da se šećer takođe istopi. Sada dodati kiselu pavlaku i kuvati dok ne počne da vri.
- Provrelu smesu skinuti sa ringle, dodati kokos i dobro izmešati.
- Spremiti oblande, pa ih nafilovati toplim filom. Opteretiti nečim da se oblanda slegne i ohladi.
- Seći na kocke, rombove ili štangle i poslužiti.
Napomene
Oblande su oduvek bile omiljen kolač i kod dece i kod odraslih. Još jedna prednost je što se večina oblandi spremi za maksimum pola sata. Pa šta ćete bolje?
Poslovica za danas:
-„Dok imaš – svačiji si ,kad nemaš – ničiji si.“-
Lajkujte nas:
1 reagovanje na Oblanda sa kokosom