Pizza od starog hleba
Sastojci
Preliv:
- 1 celo jaje
- 150 ml mleka
- 200 gr kisele pavlake
- 1/2 kašičice soli
Ostalo:
- nekoliko kriški tanko isečenog starog hleba
- šunka ili nešto od suhomesnatog, šta imate u frižideru
- izrendan kačkavalj i malo origana
Uputstvo
- Umutiti jaje, so, mleko i kiselu pavlaku. U okruglu tepsiju složiti kriške starog, bajatog hleba, pa preliti umućenom smesom.
- Ostaviti par minuta da se hleb natopi.
- Preko hleba zatim premazati kečap, složiti nešto od suhomesnatog i posuti izrendanim sirom.
- Peći na 220*C oko 10-15 minuta.
- Poslužiti vruće.
Napomene
Ako su vam dosadile prženice, koje najčešće pravimo kada imamo stari hleb u kući, evo ideje za nešto malo drugačije. Obradujte ukućane za doručak ili večeru, jednom ukusnom, mekanom i sočnom pizzom, koju verujem svi vole.
Poslovica za danas:
-„Umoriti telo, znači ozdraviti dušu.“-
Lajkujte nas: