Rozen vanila malina
Sastojci
- 1 pakovanje kora za rozen tortu
Fil od vanile:
- 1 litar mleka
- 200 gr šećera
- 3 kesice pudinga od vanile moje su od 40 gr
- 3 kašike gustina
- 1 kesica vanilin šećera
- 200 gr putera ili margarina
Voćni fil:
- 300 gr malina svežih ili smrznutih
- 5-6 kašika šećera može i više ako su maline kisele
- 1 kesica pudinga od vanile
- 100 ml vode
Uputstvo
- U litar mleka skuvati puding sa šećerom i vanilom, na uobičajen način. Pokriti providnom folijom i ostaviti da se hladi.
- Maline i šećer sipati u šerpicu i kuvati 5-6 minuta, da se maline malo raspadnu ili ako su smrznute, da se potpuno odlede. Posebno umutiti gustin sa vodom, pa sipati u kuvane maline i kuvati do kraja, dok smesa ne postane gusta. Takođe pokriti providnom folijom i ostaviti da se hladi.
- U ohlađen puding dodati margarin i izmiksati da se dobije fina, glatka krema. Puding ne mora da bude potpuno hladan, možete i u mlako da dodate margarin i umutite.
- Sada filovati sledećim redom: na prvu koru namazati 2-3 kašike žutog fila. Drugu koru premazati tanko voćnim filom, pa preko voćnog premazati žuti fil i pokriti korom. Tu koru premazati samo žutim filom, pokriti korom, pa opet voćni fil, preko žuti fil i pokriti korom. Nastaviti ovim redom do poslednje kore.
- Da pojednostavim, jednu koru premazivati žutim filom, a drugu voćnim filom, pa preko njega žutim filom.
- Poslednju koru ne premazivati. Pokriti kolač alu-folijom i opteretiti nečim težim, da kolač odmekne i kore lepo legnu preko filova.
- Preko kolača možete preliti glazuru od bele čokolade ili tanko premazati žutim filom, a preko narendati belu čokoladu ili šta već volite.
- Isecite na kocke i uživajte.
Napomene
Moram priznati da volim ove brzinkse kolače, pogotovo ako je u kombinaciji malina, moje omiljeno voće. O kolaču nema šta da se kaže osim da je neverovatno ukusan, mekan, sočan…jednom rečju predobar.
Poslovica za danas:
-„Nijedan čin dobrote, bez obzira koliko bio malen, nikad nije protraćen.“-
Lajkujte nas:
3 reagovanja na Rozen vanila malina