Posne oranž kiflice
Sastojci
Testo:
- 200 gr margarina
- 75 gr šećera u prahu
- 1 kesica vanile
- 1 kesica istrugane pomorandžine kore (dr Oetker) ili istrugana kora jedne sveže pomorandže
- 100 gr mlevenog badema
- 250 gr brašna
Ostalo:
- 100 gr kristal šećera
- 1 kesica istrugane pomorandžine kore (dr Oetker) ili istrugana kora jedne sveže pomorandže
Uputstvo
- Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Testo uviti u providnu foliju i ostaviti u frižider 2-3 sata da odstoji. Možete ga umesiti i dan ranije, pa ostaviti u frižider preko noći.
- Od ohlađenog testa kidati loptice, razvaljati ih između dlanova i formirati male potkovice.
- Ređati u pleh, obložen papirom za pečenje i peći na 200*C oko 10-12 minuta.
- Posebno u jedan duboki tanjir, izmešati kristal šećer sa istruganom pomorandžinom korom, pa tople kiflice, tj. potkovice valjati u smesu i ređati na tacnu za kolače.
Napomene
Inače, od ove smese možete praviti keks raznog oblika, možete testo rastanjiti oklagijom, pa modlama vaditi razne oblike, ili kako već želite. Što se ukusa tiče, ništa ja tu ne bih menjala🤩
Poslovica za danas:
-“ Onaj ko ne kaže koji mu je problem, neće ga ni rešiti.“-
Lajkujte nas: