Ružine ruske kape
Sastojci
Testo:
- 100 gr margarina
- 250 gr brašna
- 100 gr čokolade otopljene
- 200 gr šećera u prahu
- 1 celo jaje
Fil:
- 150 gr mlevenih oraha
- 100 ml mleka
- 3 kašike šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 30 gr margarina
Ostalo:
- malo mleka i šaka mlevenih oraha
Uputstvo
- Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Testo odmah rasklagijati na debljinu od 3 mm, pa malom čašicom za rakiju, vaditi krugove od testa i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.
- Kolačiće peći na 200*C samo 5 minuta, koliko da se uhvati korica odozgo. Pečene kolačiće ostaviti da se ohlade.
- Mleko i šećer staviti da provri, pa preliti preko mlevenih oraha, dobro izmešati i ostaviti da se ohladi. Kada se smesa ohladila, dodati margarin i dobro umutiti.
- Filovati kolačiće ovim filom i spajati po dva, kao vanilice.
- U tanjir sipati malo mleka, pa spojene kolače zarolati kroz mleko i odmah uvaljati u mlevene orahe. Tako dobiju izgled ruske kape.
- Međutim, kolačiće možete ukrasiti i na drugi način. Možete polovinu kolača umočiti u otopljenu čokoladu,pa posuti orasima, ili ih preliti crnom čokoladom a ukrasiti belom…itd. Mogućnosti su razne, a vi pustite mašti na volju.
Napomene
Ovaj kolač je pravo otkriće za mene. Napravi se veoma brzo i lako, ašto duže stoji, sve lepši i ukusniji. Na tacni izgleda veoma privlačno i atraktivno, a idealan je za slavske sitne kolače.
Poslovica za danas:
-„Nemojte traćiti svoje vreme, jer ćete tako ostati bez dela svog života.“-
Lajkujte nas: