Čokoladne vanilice
Sastojci
- 2 belanceta
- 200 gr šećera
- 25 gr meda
- 1 kašika ulja
- 80 gr čokolade istopljene
- 250 gr mlevenih oraha
- Nutela ili neki beli krem, za spajanje vanilica
Uputstvo
- U činiju staviti čokoladu, med i kašiku ulja i istopiti na pari ili u mikrotalasnoj. Ostaviti sa strane da se malo prohladi, dok umutimo vanilice.
- Belanca umutiti u čvrst sneg, dodati šećer i ponovo dobro izmiksati. Dodati zatim istopljenu čokoladu sa uljem i medom i umutiti mikserom, da se sastojci sjedine.
- Na kraju staviti mlevene orahe, pa polako špatulom izmešati i ujednačiti smesu.
- Smesu prebaciti u poslastičarsku kesu ili špric, pa istiskati vanilice na pleh, obložen papirom za pečenje. Peći vanilice na 180°C oko 15 minuta.
- Ohlađene vanilice spajati po dve nutelom ili nekim drugim filom po vašem izboru. Ja sam ovaj put koristila krem od lešnika, a kupila sam ga u Lidl-u i to po veoma povoljnoj ceni.
Napomene
Vanilice ili voliš ili ne. To je jedan od onih kolača koji najmanje voliš u detinjstvu, ali kada zađeš u neke srednje godine, oni ti postanu omiljeni kolač. Možda baš zato što te podsete na detinjstvo, na majku, babu, tetku…na one koje si najviše voleo. Recepti za njih su razni, a ja vam sada plasiram jednu novu notu ukusa, a to su ove vanilice sa čokoladom.
Poslovica za danas:
-„Ko zna da ćuti, zna da vlada sobom.“
Lajkujte nas: