Gibanica gužvara

Gibanica gužvara

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Doručak, Peciva, Večera
Kuhinja: Srpska
Keyword: kore, pita, gibanica, sir, slano, ukusno,

Sastojci

  • 1 pakovanje kora za gibanicu
  • 5 celih jaja
  • 500 ml jogurta
  • 1 čaša kisele vode
  • 1/2 čaše ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašika brašna
  • 2 kašike griza
  • 400 gr sira po izboru

Uputstvo

  • Umutiti jaja, pa dodati sve ostale sastojke i dobro izmešati, da se smesa sjedini.
  • Na dno pleha, dimenzija 20 x 30 cm, složiti 2-3 kore ravno, da pokriju dno i da ivice kore pređu preko ivice pleha. Jednu koru ostaviti sa strane. Zatim uzimati jednu po jednu koru, svaku zgužvati i potopiti u umućenu smesu. Natopljene kore slagati jdenu do druge u pleh.
  • Sada preko gibanice prebaciti one delove kora koje vire preko ivice pleha, pa sve pokriti onom jednom korom koju smo ostavili sa strane. Ukoliko je ostalo malo fila u vanglici, sipati preko gibanice i razmazati. Poprskati gibanicu sa jednom šoljicom kisele vode i ostaviti gibu da malo odstoji, dok se rerna zagreje na 180*C.
  • Gibanicu peći na 180*C oko 50-60 minuta. Ispečenu gibanicu prevrnuti sa sve plehom naopako i pleh osloniti na 4 šolje ili čaše i ostaviti tako oko 15-20 minuta.
  • Zatim iseći gibanicu i poslužiti dok je topla.

Napomene

Gibanica je jelo koje ne treba posebno objašnjavati. Ne znam stvarno šta bih više rekla, a da nije već sve rečeno, osim da ovo nije poslednji recept za gibu, biće ih još sasvim sigurno.
Poslovica za danas:
-„Usamljenost rađa misao, misao nezadovoljstvo, nezadovoljstvo pobunu.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Doručak, Peciva, Pite. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here