Keks sa brusnicama
Sastojci
- 140 gr putera
- 100 gr šećera
- 2 cela jajeta
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 kašike isceđenog soka od pomorandže
- malo ruma
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičica sode bikarbone
- 70 gr seckanog lešnika
- 120 gr iseckane bele čokolade
- 130 gr suvih brusnica
- 270 gr brašna
- prstohvat soli
Uputstvo
- Umutiti penasto puter sa šećerom. Dodati jaja, pa još jednom dobro izmiksati.
- Dodati sve sastojke osim brašna i izmešati da se sastojci sjedine. Na kraju dodati brašno i umesiti fino glatko testo. Uviti testo u providnu foliju i ostaviti u frižider na par sati ili preko noći.
- Od ohlađenog testa kidati komade veličine oraha, formirati loptice i ređati u pleh, obložen papirom za pečenje. Svaku lopticu malo spljoštiti pre pečenja, pa peći na 180*C oko 10 minuta.
- Ohlađen keks složiti u metalnu kutiju, gde može stajati više dana.
Napomene
Čini mi se da na sajtu imam najviše recepata za kekse, nekako ih baš volim. Od njih kuća najlepše zamiriše, na puter, vanilu, rum…itd. Jedu se odmah iz pleha, onako vrući, izgori jezik od njih, ali ruka ipak krene za sledećim keksom, da ga prenese do usta, a gore pomenute metalne kutije za keks ostaju skoro uvek prazne. Čudna je to misterija.
Poslovica za danas:
-„Najvažnija stvar u komunikaciji je čuti ono što nije rečeno.“-
Lajkujte nas: