Posni krompir paprikaš bez ulja
Sastojci
- 1 kg krompira
- 1 manji karfiol
- 6 srednjih šargarepa
- 1 parče korena celera
- 2-3 kašičice suvih vrganja
- so i biber i jedna sveža paprika
Uputstvo
- Prvo da napomenem, da za ovaj paprikaš ili čorbu, možete koristiti povrće po vašem izboru, a i količina je takođe vaš izbor.
- Ja sam to uradila ovako: U veću šerpu ubaciti povrće, isečeno na krupnije komade, naliti vodom i skuvati da povrće bude mekano.
- Jednu trećinu skuvanog povrća izvaditi i ostaviti sa strane. Takođe, odvojiti malo vode, u kojoj se kuvalo povrće, a ostatak izmiksati štapnim mikserom, kako bi se dobio potaž, odnosno, kako bi paprikaš dobio na gustini.
- Ukoliko je smesa previše gusta, dodavati vodu od kuvanja, koju ste prethodno odvojili, dok ne dobijete željenu gustinu.
- Odvojeno povrće iseći na malo sitnije komade i vratiti u paprikaš, dodati iseckane suve vrganje, so i biber po ukusu i prokuvati na tihoj vatri oko 5-6 minuta.
- Na kraju dodati iseckan peršun i poslužiti vruć paprikaš.
Napomene
Ovaj paprikaš je idealan za ove posne dane i za post na vodi. Uz željenu salatu, biće to jedan veoma ukusan i sit obrok. Naravno, kao što rekoh, odaberite svoju kombinaciju povrća u skladu sa vašim i ukusom vaših ukućana.
Poslovica za danas:
-“ Niko ne može vratiti unazad sat, ali svako može početi sada i stvoriti novi kraj.“-
Lajkujte nas: