Posni krompir paprikaš bez ulja

Posni krompir paprikaš bez ulja

Ukupno vreme45 mins
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: posno, na, vodi, bez, ulja, krompir, čorba,

Sastojci

  • 1 kg krompira
  • 1 manji karfiol
  • 6 srednjih šargarepa
  • 1 parče korena celera
  • 2-3 kašičice suvih vrganja
  • so i biber i jedna sveža paprika

Uputstvo

  • Prvo da napomenem, da za ovaj paprikaš ili čorbu, možete koristiti povrće po vašem izboru, a i količina je takođe vaš izbor.
  • Ja sam to uradila ovako: U veću šerpu ubaciti povrće, isečeno na krupnije komade, naliti vodom i skuvati da povrće bude mekano.
  • Jednu trećinu skuvanog povrća izvaditi i ostaviti sa strane. Takođe, odvojiti malo vode, u kojoj se kuvalo povrće, a ostatak izmiksati štapnim mikserom, kako bi se dobio potaž, odnosno, kako bi paprikaš dobio na gustini.
  • Ukoliko je smesa previše gusta, dodavati vodu od kuvanja, koju ste prethodno odvojili, dok ne dobijete željenu gustinu.
  • Odvojeno povrće iseći na malo sitnije komade i vratiti u paprikaš, dodati iseckane suve vrganje, so i biber po ukusu i prokuvati na tihoj vatri oko 5-6 minuta.
  • Na kraju dodati iseckan peršun i poslužiti vruć paprikaš.

Napomene

Ovaj paprikaš je idealan za ove posne dane i za post na vodi. Uz željenu salatu, biće to jedan veoma ukusan i sit obrok. Naravno, kao što rekoh, odaberite svoju kombinaciju povrća u skladu sa vašim i ukusom vaših ukućana. 
Poslovica za danas:
-“ Niko ne može vratiti unazad sat, ali svako može početi sada i stvoriti novi kraj.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Ručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here