Nestle torta

Nestle torta

Ukupno vreme2 hrs
Kategorija: Torte
Kuhinja: Srpska
Keyword: torta, pečene, korice, fil, na, pari, neskvik, kakao, orasi,

Sastojci

Korice:

  • 18 belanaca
  • 18 kašika šećera
  • 18 kašika mlevenih oraha
  • 6 kašika brašna

Fil:

  • 18 žumanaca
  • 300 gr šećera
  • 375 gr putera ili margarina ili pola-pola
  • 300 gr Neskvik praha za mleko

II fil:

  • 300 gr slakte pavlake ili šlaga

Preliv za kore:

  • 300 gr mlečne čokolade
  • 6 kašika ulja

Uputstvo

  • Prvo skuvati fil, kako bi se ohladio, dok se korice ispeku. Dakle, umutiti dobro žumanca sa šećerom, da smesa postane potpuno svetla i gusta. Posudu staviti u drugu posudu sa vodom koja vri i kuvati dvadesetak minuta, sve vreme mešajući smesu. Najbolje je staviti par kašičica fila na tacnu i ostaviti u frižider na par minuta, da se fil malo ohladi, pa kašičicom proveriti gustinu fila. Skuvan fil pokriti providnom folijom i ostaviti da se potpuno ohladi.
  • Umutiti dobro belanca sa šećerom u gust šaum. Dodati mlevene orahe i brašno, pa polako varjačom izmešati smesu, da se sastojci sjedine. Od ove smese ispeći 3 kore u plehu dimenzija 20 x 30 cm. Možete koristiti i za par centimetara veći pleh.
  • U posudu staviti mlečnu čokoladu i ulje i istopiti na pari ili u mukrotalasnoj pećnici. Ovom istopljenom čokoladom premazati sve tri kore i ostaviti da se kore potpuno ohlade i čokolada stegne.
  • Posebno umutiti mikserom puter, da se dobije penasta struktura. U umućen puter dodavati malo po malo ohlađenog fila, sve vreme muteći mikserom. Na kraju dodati Neskvik prah za mleko i ponovo sve dobro izmiksati. Dobićete jedan veoma ukusan fil sa hrskavim komadićima Neskvika.
  • Takođe umutiti slatku pavlaku ili šlag, pa filovanje torte može da počne.
  • Na tacnu staviti jednu koru premazanu čokoladom, staviti trećinu braon fila i poravnati, a preko fila premazati polovinu umućene slatke pavlake. Porkiti drugom korom i ponoviti postupak. Pokriti trećom korom i premazati ostatkom braon fila. Tortu pokriti folijom i ostaviti u frižider na par sati, kako bi se torta ohladila i stegla.
  • Nafilovanu tortu ukrasiti po želji šlagom, čokoladnom glazurom ili nečim trećim.

Napomene

Ovu tortu je probalo više njih, sobzirom da sam je pravila suprugu za rođendan, i svi koji su je probali, tražili su mi recept. Torta je jedna od najlepših koje sam do sada probala, a sudeći po reakcijama mojih gostiju, biće da sam apsolutno u pravu. Uverite se i sami.
Poslovica za danas:
-„Strašno je to kad imate nešto važno ispričati, a nemate kome. Još je strašnije, kad imate kome, a nemate šta.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Torte. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here