Rolat sa džemom
Sastojci
- 5 celih jaja
- 1 čaša šećera čaša od 200 ml
- 1 čaša brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- džem od kajsija i malo kokosa
Uputstvo
- Mikserom mutiti jaja sa šećerom desetak minuta, dok smesa ne posvetli i postane gusta. Dodati zatim brašno i prašak za pecivo, pa polako varjačom ili žicom, mešati da se smesa potpuno ujednači.
- Umućenu smesu sipati u veliki pleh od rerne, obložen papirom za pečenje. Koru peći na 180*C oko 15 minuta. Ispečenu koru izvaditi iz pleha sa sve pek papirom, pokriti krpom i ostaviti par minuta, da se kora samo malo prohladi.
- Koru zatim prevrnuti, skinuti papir za pečenje, premazati džemom od kajsija i pažljivo uviti u rolat, sa uže strane kore. Rolat uviti u papir za pečenje i ostaviti da se potpuno ohladi.
- Četkicom premazati ohlađeni rolat sa džemom od kajsija u tankom sloju, pa uvaljati u kokos sa svih strana.
- Iseći rolat na kriške debljine jednog prsta i poslužiti uz kašičicu džema ili recimo kuglu sladoleda.
Napomene
Ne znam da objasnim taj fenomen, da su najjednostavniji i najjeftiniji kolači, upravo oni najukusniji, upravo oni koje svi volimo, ma šta volimo, obožavamo. Živa istina.
Poslovica za danas:
-„Nije bogatiji onaj koji ima više, nego onaj kome manje treba.“-
Lajkujte nas: