Rolat sa džemom

Rolat sa džemom

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Desert, Kolači
Kuhinja: Srpska
Keyword: rolat, džem, kajsije, kokos, kolaci,

Sastojci

  • 5 celih jaja
  • 1 čaša šećera čaša od 200 ml
  • 1 čaša brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • džem od kajsija i malo kokosa

Uputstvo

  • Mikserom mutiti jaja sa šećerom desetak minuta, dok smesa ne posvetli i postane gusta. Dodati zatim brašno i prašak za pecivo, pa polako varjačom ili žicom, mešati da se smesa potpuno ujednači.
  • Umućenu smesu sipati u veliki pleh od rerne, obložen papirom za pečenje. Koru peći na 180*C oko 15 minuta. Ispečenu koru izvaditi iz pleha sa sve pek papirom, pokriti krpom i ostaviti par minuta, da se kora samo malo prohladi.
  • Koru zatim prevrnuti, skinuti papir za pečenje, premazati džemom od kajsija i pažljivo uviti u rolat, sa uže strane kore. Rolat uviti u papir za pečenje i ostaviti da se potpuno ohladi.
  • Četkicom premazati ohlađeni rolat sa džemom od kajsija u tankom sloju, pa uvaljati u kokos sa svih strana.
  • Iseći rolat na kriške debljine jednog prsta i poslužiti uz kašičicu džema ili recimo kuglu sladoleda.

Napomene

Ne znam da objasnim taj fenomen, da su najjednostavniji i najjeftiniji kolači, upravo oni najukusniji, upravo oni koje svi volimo, ma šta volimo, obožavamo. Živa istina.
Poslovica za danas:
-„Nije bogatiji onaj koji ima više, nego onaj kome manje treba.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Dezert, Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here