Domaći ćevapi

Domaći ćevapi

Ukupno vreme15 mins
Kategorija: Ručak, Večera
Kuhinja: Srpska
Keyword: cevapi, mleveno, meso, cevapcici, domace,

Sastojci

  • 500 gr mlevenog mesa po izboru ja sam koristila svinjsko meso
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 50 ml kisele vode
  • 50 ml obične vode
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 kašika brašna

Uputstvo

  • Beli luk oljuštiti i iseckati na manje komade. U manju šerpicu sipati 50 ml vode, dodati iseckan beli luk i staviti da provri. Kada je voda provrila, ostaviti je sa strane da se ohladi. Ohlađenu vodu procediti, a beli luk baciti.
  • U činiju staviti mleveno meso, dodati so, biber, kiselu vodu, brašno i proceđenu vodu od belog luka. Sve dobro umesiti rukom, pokriti providnom folijom i ostaviti u frižider preko noći ili na par sati.
  • Sutradan formirati ćevape tako što ćete dresing kesu napuniti mesom, odseći vrh kese debljine jednog prsta, pa smesu istiskati na plato podmazan uljem, da se ćevapi ne zalepe.
  • Formirane ćevape pržiti na teflonskom tiganju, podmazanom sa vrlo malo ulja.
  • Ćevape poslužiti vruće, a najbolje u domaćoj, vrućoj lepinji.

Napomene

Moj suprug kaže da su savršeni, a s obzirom da verujem u njegov ukus, od srca vam preporučujem ovaj recept za domaće ćevape. Prijatno.
Poslovica za danas:
-„Ne čekajte savršen trenutak, uzmite trenutak i učinite ga savršenim.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Ručak, Večera. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here