Domaći ćevapi
Sastojci
- 500 gr mlevenog mesa po izboru ja sam koristila svinjsko meso
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 50 ml kisele vode
- 50 ml obične vode
- 2-3 čena belog luka
- 1 kašika brašna
Uputstvo
- Beli luk oljuštiti i iseckati na manje komade. U manju šerpicu sipati 50 ml vode, dodati iseckan beli luk i staviti da provri. Kada je voda provrila, ostaviti je sa strane da se ohladi. Ohlađenu vodu procediti, a beli luk baciti.
- U činiju staviti mleveno meso, dodati so, biber, kiselu vodu, brašno i proceđenu vodu od belog luka. Sve dobro umesiti rukom, pokriti providnom folijom i ostaviti u frižider preko noći ili na par sati.
- Sutradan formirati ćevape tako što ćete dresing kesu napuniti mesom, odseći vrh kese debljine jednog prsta, pa smesu istiskati na plato podmazan uljem, da se ćevapi ne zalepe.
- Formirane ćevape pržiti na teflonskom tiganju, podmazanom sa vrlo malo ulja.
- Ćevape poslužiti vruće, a najbolje u domaćoj, vrućoj lepinji.
Napomene
Moj suprug kaže da su savršeni, a s obzirom da verujem u njegov ukus, od srca vam preporučujem ovaj recept za domaće ćevape. Prijatno.
Poslovica za danas:
-„Ne čekajte savršen trenutak, uzmite trenutak i učinite ga savršenim.“-
Lajkujte nas: