Posne figaro oblande
Sastojci
- 500 gr šećera
- 150 ml vode
- 250 gr margarina
- 200 gr seckanih oraha
- 300 gr mlevene posne plazme
- 3 lista velike oblande
Uputstvo
- U šerpu sipati šećer i staviti na tihu vatru da se šećer istopi i karamelizuje.
- Zatim dodati vodu i kuvati da se šećer potpuno istopi. Dodati margarin iseckan na kockice i mešati da se i margarin istopi i smesa ujednači. Na kraju ubaciti seckane orahe i mleveni keks, pa sve zajedno dobro izmešati.
- Na plato staviti jedan list velike oblande, sipati polovinu fila i ravnomerno rasporediti, pokriti drugim listom oblande, sipati drugu polovinu fila i premazati celu oblandu. Sve pokriti trećim listom oblande.
- Nafilovanu oblandu blago opteretiti nečim i ostaviti da se ohladi i sljubi.
- Ohlađenu oblandu iseći na štangle ili kocke i poslužiti.
Napomene
Vreme je slava i posta, pa ako želite da se zasladite jednim preukusnim kolačem, možete napraviti baš ovaj.
Poslovica za danas:
-„Ako imate mogućnost da promenite situaciju, učinite to. Ako nemate, promenite svoj pogled na situaciju.“-
Lajkujte nas: