Pljeskavica
Sastojci
- 500 gr mešanog mlevenog mesa
- 1 manja glavica crnog luka
- 10 gr soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica aleve paprike
- 100 ml vode
Uputstvo
- U činiju staviti mleveno meso. Dodati sve začine i vodu i rukom dobro umesiti smesu.
- Pokriti providnom folijom i ostaviti u frižider, najbolje preko noći, kako bi meso upilo sve začine.
- Sutradan praviti pljeskavice, pržiti na masti ili ulju, na umerenoj temperaturi. Od ove smese se dobije 5 pljeskavica, pa ukoliko vam je to malo, duplirajte sastojke.
- Pljeskavice poslužite uz prilog po želji. Ja to najviše volim ovako u lepinji, sa crnim lukom i tucanom ljutom paprikom.
Napomene
Ne znam zašto, ali baš retko spremam pljeskavice. Skoro uvek su to faširane šnicle uz pire krompir. Ali kada ih spremam, volim da to budu baš ove, jednostavne, sa malo crnog luka i malo začina, a onda kada ih strpam u lepinju, dodam ostatak priloga koji ispada iz lepinje dok ih jedem. E to je taj užitak.
Poslovica za danas:
-„Nikada ne dozvolite nikome moć da vas razljuti.“-
Lajkujte nas: