Komisbrot

Komisbrot

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Hleb, Kolači
Kuhinja: Austrijska
Keyword: hleb, suvo, voće, komisbrot, kolaci,

Sastojci

  • 5 celih jaja
  • 200 gr šećera
  • 100 ml jogurta
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašičica arome vanile
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 400 gr mešavine suvog voća po izboru
  • 100 gr krupno seckanih oraha
  • 250 gr brašna

Uputstvo

  • Mutiti jaja sa šećerom, dok smesa ne postane skroz svetla i gusta. Dodati sve ostale sastojke, osim brašna i umutiti mikserom. Na kraju sipati brašno i još jednom sve dobro izmiksati.
  • Smesu prebaciti u kalup za hleb, dimenzija 10 x 30 cm, obložen pairom za pečenje.
  • Kolač peći na 170*C oko sat vremena. Proveriti čačkalicom, da li je kolač ispečen.
  • Izvaditi ga iz kalupa i ostaviti da se potpuno ohladi, pa obilato posuti šećerom u prahu.

Napomene

Imam nekoliko recepata za komisbrot, ali mislim da je ovaj najjednostavniji, a ujedno i najukusniji. Skoro uvek ga imam u kući, jer može dugo da stoji, a uz kaficu jedno parče, savršeno paše.
Poslovica za danas:
-„Ne gubite vreme na tračeve, ogovaranje ili detinjaste svađe.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Hleb, Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here