Komisbrot
Sastojci
- 5 celih jaja
- 200 gr šećera
- 100 ml jogurta
- 1 kašika ulja
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašičica arome vanile
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 400 gr mešavine suvog voća po izboru
- 100 gr krupno seckanih oraha
- 250 gr brašna
Uputstvo
- Mutiti jaja sa šećerom, dok smesa ne postane skroz svetla i gusta. Dodati sve ostale sastojke, osim brašna i umutiti mikserom. Na kraju sipati brašno i još jednom sve dobro izmiksati.
- Smesu prebaciti u kalup za hleb, dimenzija 10 x 30 cm, obložen pairom za pečenje.
- Kolač peći na 170*C oko sat vremena. Proveriti čačkalicom, da li je kolač ispečen.
- Izvaditi ga iz kalupa i ostaviti da se potpuno ohladi, pa obilato posuti šećerom u prahu.
Napomene
Imam nekoliko recepata za komisbrot, ali mislim da je ovaj najjednostavniji, a ujedno i najukusniji. Skoro uvek ga imam u kući, jer može dugo da stoji, a uz kaficu jedno parče, savršeno paše.
Poslovica za danas:
-„Ne gubite vreme na tračeve, ogovaranje ili detinjaste svađe.“-
Lajkujte nas: