Slani krekeri sa ruzmarinom
Sastojci
Testo:
- 120 ml vode
- 80 ml maslinovog ulja
- 30 gr parmezana
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 250 gr brašna
Ostalo:
- krupna morska so, ruzmarin
Uputstvo
- U činiji pomešati suve sastojke, brašno, so, prašak za pecivo i parmezan. U mešavini sipati vou i maslinovo ulje, pa zamesiti testo.
- Radnu površinu posuti brašnom, izručiti testo i premesiti ga. Oklagijom rastanjiti na debljinu 2-3 mm, pa nožem iseći pravougaonike, željene veličine.
- Isečene parčiće poređati u pleh, premazati maslinovim ulje i posuti ruzmarinom i krupnom morskom solju. Krekere peći na 220*C oko desetak minuta.
- Poslužiti uz meze po izboru.
Napomene
Mislim da su retke osobe koje ne vole italijansku hranu, njihove začine, sireve, testa, vina i ostale blagodeti, koje nam mediteran nudi. Italijanska hrana je poznata po jednostavnosti i njihova jela sadrže veoma mali broj sastojaka, ali raznolikost namirnica i začina je čine neodoljivom. Tako i ovi krekeri, koji se tako lako i brzo naprave, a ukus im je neverovatan.
Poslovica za danas:
-„Ako ne znaš gde ideš, nećeš znati jesi li tamo stigao.“-
Lajkujte nas: