Slani krekeri sa ruzmarinom

Slani krekeri sa ruzmarinom

Ukupno vreme45 mins
Kategorija: Krekeri, Peciva
Kuhinja: Italian
Keyword: krekeri, fokača, krokanti, ruzmarin, mediteranski, začini,

Sastojci

Testo:

  • 120 ml vode
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 30 gr parmezana
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 250 gr brašna

Ostalo:

  • krupna morska so, ruzmarin

Uputstvo

  • U činiji pomešati suve sastojke, brašno, so, prašak za pecivo i parmezan. U mešavini sipati vou i maslinovo ulje, pa zamesiti testo.
  • Radnu površinu posuti brašnom, izručiti testo i premesiti ga. Oklagijom rastanjiti na debljinu 2-3 mm, pa nožem iseći pravougaonike, željene veličine.
  • Isečene parčiće poređati u pleh, premazati maslinovim ulje i posuti ruzmarinom i krupnom morskom solju. Krekere peći na 220*C oko desetak minuta.
  • Poslužiti uz meze po izboru.

Napomene

Mislim da su retke osobe koje ne vole italijansku hranu, njihove začine, sireve, testa, vina i ostale blagodeti, koje nam mediteran nudi. Italijanska hrana je poznata po jednostavnosti i njihova jela sadrže veoma mali broj sastojaka, ali raznolikost namirnica i začina je čine neodoljivom. Tako i ovi krekeri, koji se tako lako i brzo naprave, a ukus im je neverovatan.
Poslovica za danas:
-„Ako ne znaš gde ideš, nećeš znati jesi li tamo stigao.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Grickalice, Krekeri, Peciva. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here