Pašteta od tunjevine
Sastojci
- 1 konzerva tunjevine u ulju
- 1/2 glavice crnog luka
- 1 kuvano jaje
- 1 kašia limunovog soka
- 1 kockica putera ili margarina
- so i biber
Uputstvo
- Tunjevinu procediti od ulja i prebaciti u blender ili električni secko. Ulje od tunjevine sačuvati, jer će zatrebati kasnije u toku blendiranja.
- Sada u secka dodati kuvano jaje, crni luk, limunov sok i puter, pa sve zajedno dobro izblendirati.
- Na kraju dodati so i biber po ukusu i ako je potrebno, dodati malo ulja od tunjevine i još jednom sve dobro izblendirati.
- Dobijenu paštetu prebaciti u posudu sa poklopcem i držati u frižideru do upotrebe.
Napomene
Najbolji i najzdraviji proizvodi su upravo oni, koje napravite sami u kućnim uslovima. Tada ste sigurni šta se nalazi u tom proizvodu i možete ga konzumirati bez bojazni od dodatnih aditiva. To se posebno odnosi na ishranu kod dece. A kao što vidite, naprave se veoma lako i brzo, a ukus podesite prema vađim željama, i šta ćete bolje.
Poslovica za danas:
-„Ne trčite za muškarcima, da se ne sudarite sa onima koji od njih beže.“-
Lajkujte nas: