Dinstana junetina sa krompirom

Dinstana junetina sa krompirom

Ukupno vreme1 hr 30 mins
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: junetina, šnicle, krompir, rucak,

Sastojci

  • 1 kg junećih šnicli
  • 1 kg krompira
  • 100 ml ulja
  • so, biber i začin c

Uputstvo

  • Šnicle oprati, posoliti i posuti biberom i začinom C.
  • U veću šerpu sipati ulje, složiti šnicle, sipati malu šoljicu vode i staviti na ringlu da se dinsta, na umerenoj temperaturi. Sve vreme dok se šnicle dinstaju, dosipati po malo vode.
  • Za to vreme oljuštiti krompir, iseckati ga na krupnije komade, posoliti, dodati biber i suvi začin i ostaviti sa strane.
  • Kada su šnicle skroz mekane i izdinstane, pustiti da voda ispari i da se malo zapeku i porumene sa obe strane. Šnicle zatim izvaditi na tanjir, a u šerpu staviti krompir, izmešati i dodati malu šoljicu vode. Preko krompira složiti šnicle, poklopiti i staviti da se dinsta, dok ne ispari sva voda i dok krompir ne bude gotov.
  • Isključiti ringlu i ostaviti poklopljeno do služenja. Poslužiti toplo uz salatu po želji.

Napomene

Uvek sam volela kada moja majka spremi junetinu na ovaj način. Šnicle budu mekane, da se tope u ustima. Krompir je preukusan i premekan. A sam ručak se veoma lako, jednostavno i brzo spremi.
Poslovica za danas:
-„Čuda se događaju kada zameniš suze molitvom, a strah verom.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Ručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here