Zapečene pohovane šnicle

Zapečene pohovane šnicle

Ukupno vreme1 hr 30 mins
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: ručak, juneće, šnicle, mekane, sočne, brze,

Sastojci

  • 500 gr junećih šnicli
  • 3 cela jajeta
  • 200 gr prezli
  • 4-5 čenova belog luka
  • 500 ml goveđe supe od kocke
  • ulje za prženje
  • so, suvi začin i iseckan peršun

Uputstvo

  • Šnicle istući čekićem za meso, posoliti i začiniti suvim začinom. Ja sam ovo uradila prethodni dan i ostavila ih u frižider da prenoće.
  • Začinjene šnicle valjati u prezle, u jaja, pa ponovo u prezle i ispržiti na ulju sa obe strane, da porumene.
  • Ispržene šnicle poređati u pekač sa poklopcem ili neku veću šerpu. Preko šnicli posuti iseckan beli luk i peršun. Šnicle možete ređati i u dva reda, ukoliko spremate veću meru, a između posuti beli luk i peršun.
  • U manju šerpicu sipati pola litra vode, staviti jednu goveđu kocku i pustiti da provri i da se kocka istopi. Supu preliti preko šnicli, poklopiti i peći na 180*C oko sat vremena.
  • Za to vreme spremiti prilog po želji i poslužiti uz vruće šnicle. Ja sam se odlučila za klasiku, tj. za pire krompir i zalučene paprike.

Napomene

Koliko su ove šnicle ukusne, mekane i sočne, uverićete se samo ako ih spremite. Po originalnom receptu, šnicle se prelivaju sa belim vinom i vodom (150 ml vina i 350 ml vode), ali pošto ja ne volim vino u jelu, odlučila sam se za supu od kocke i nisam pogrešila. Vi uradite po vašoj želji i ukusu.
Poslovica za danas:
-„Ne zaboravi male činove ljubaznosti i ne pamti male mane.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Ručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here