Gibanica gužvara

Gibanica gužvara

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Doručak, Pite
Kuhinja: Srpska
Keyword: pita, gibanica, gužvara, sir, doručak, večera, kore, za, gibanicu

Sastojci

  • 500 gr kora za gibanicu
  • 4 cela jajeta
  • 100 ml ulja
  • 400 ml kisele vode
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 400 gr sira po izboru
  • soli po ukusu

Uputstvo

  • Umutiti jaja i so penasto. Dodati ulje, vodu i prašak za pecivo i izmešati.
  • Na kraju dodati izgnježeden sir i još jednom izmešati.
  • Spremiti pleh dimenzija 20 x 30 cm. Na dno staviti ravno dve kore, a krajeve prebaciti preko ivica pleha.
  • Svaku koru malo pocepati, zgužvati i potopiti u umućenu smesu. Sada koru blago iscediti i tako zgužvanu staviti uz gornju ivicu pleha. Isto uraditi sa ostalim korama i ređati jednu do druge u plehu, dok se pleh ne popuni skroz.
  • Ostaviti dve kore za kraj, pa njima pokriti gibanicu, a krajeve zadenuti sa strane. Gibanicu odozgo premazati uljem i poprskati kiselom vodom.
  • Peći na 180*C oko sat vremena. Izvaditi i ostaviti da se malo prohladi. Iseći toplu gibanicu i poslužiti uz jogurt ili kiselo mleko.

Napomene

Ovo je najobičnija verzija gibanice, koju veoma često spremam, kada hoću da spremim onako nešto, što se kaže „na brzaka i otprilike.“ Uprkos tome, odličnog je ukusa.
Poslovica za danas:
-„Prazna glava svaka je ohola, prazne tikve po vodi plivaju.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Peciva, Pite. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here