Paradajz čorba sa pečurkama
Sastojci
- 400 gr šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 1,5 litar paradajz soka
- 2 kašike pirinča
Uputstvo
- Šampinjone iseći na krupno. Manje komade samo na pola, a malo veće na četiri dela. Crni luk iseckati na tanke kriškice, što bi rekli na rebarca. Beli luk iseckati ili istisnuti u gnječilici za beli luk, kako volite.
- Malo veću šerpu staviti na ringlu da se dno šerpe dobro zagreje. U zagrejanu šerpu ubaciti pečurke i pržiti na suvo, da se malo karamelizuju. Kada puste vodu, dodati so, biber i iseckan crni luk i sve zajedno dinstati, dok voda ne ispari.
- Na kraju dodati beli luk i pustiti par trenutaka, da beli luk zamiriše. Zaliti sve paradajz sokom, staviti pirinač i kuvati na tihoj vatri oko 20-30 minuta.
- Na kraju dodati šećer, so i nešto od začina po vašoj želji. Ja sam dodala trunku origana i peršun. Isključiti ringlu i ostaviti poklopljenu šerpu do služenja.
Napomene
Jedna fina čorbica koju videh u emisiji „Prokuvaj sa Bokijem“. Nekako mi je odmah zapala za oko, eto skuvah je za tili čas i baš sam zadovoljna. Inače, ja sam koristila domaći mleveni paradajz, tako da ako ga imate u flaši od zimus, slobodno iskoristite. Prijatno!
Poslovica za danas:
-„Jak je onaj koji obori, a još jači onaj koji se podigne.“-
Lajkujte nas: