Posno medeno srce
Sastojci
Testo:
- 300 ml vode
- 100 gr šećera
- 200 gr džema od kajsija
- 100 ml ulja
- 2 kašike kakao praha
- 2 kašike meda
- 1 kašičica sode bikarbone
- 3 kašičice začina za medenjake
- 300 gr brašna
Fil:
- 300 gr džema od kajsija
- 3 kašike vruće vode
Glazura:
- 200 gr čokolade za kuvanje
- 5 kašika ulja
- 3 kašike biljne pavlake ili nekog biljnog mleka
Uputstvo
- U činiju sipati vodu i šećer i mešati da se šećer istopi. Dodati ostale sastojke i izmešati dobro, da se sastojci sjedine.
- Polovinu smese sipati u pleh, dimenzija 24 x 34 cm, obložen papirom za pečenje i peći nekih desetak minuta na 180*C.
- Posebno izmešati džem sa vrućom vodom. Ukoliko vam je džem malo ređi i može lako da se razmaže preko kore, nema potrebe mešati ga sa vodom.
- Kada se smesa malo zapekla i uhvatila se korica, izvaditi pleh iz rerne i premazati ga džemom, a preko džema sipati drugu polovinu testa i polako špatulom ravnomerno rasporediti, da se pokrije džem.
- Kolač vratiti u rernu i peći još nekih 15 minuta. Proveriti čačkalicom da li je kolač ispečen.
- Dok se kolač peče, spremiti glazuru. Istopiti čokoladu i ulje, pa dodati biljnu pavlaku, da se čokolada ne bi potpuno stegla i da ne bi pucala prilikom sečenja kolača.
- Glazuru preliti preko kolača i ostaviti da se kolač potpuno ohladi. Seći na kocke i poslužiti.
Napomene
Ja mislim da na mom blogu već imam 2-3 recepta za medeno srce i mrsno i posno, ali ovaj recept me je baš oduševio. Kolač je sočan i preukusan, a što je najbolje, ostaje takav više dana. Ovaj recept prelazi u vođstvo, što se mene tiče, nebitno da li je post ili ne, od sada ću ga praviti baš ovako.
Poslovica za danas:
-“ Nemojte pružati usluge, koje nisu od vas tražene.“-
Posno medeno srce
Sastojci
Testo:
- 300 ml vode
- 100 gr šećera
- 200 gr džema od kajsija
- 100 ml ulja
- 2 kašike kakao praha
- 2 kašike meda
- 1 kašičica sode bikarbone
- 3 kašičice začina za medenjake
- 300 gr brašna
Fil:
- 300 gr džema od kajsija
- 3 kašike vruće vode
Glazura:
- 200 gr čokolade za kuvanje
- 5 kašika ulja
- 3 kašike biljne pavlake ili nekog biljnog mleka
Uputstvo
- U činiju sipati vodu i šećer i mešati da se šećer istopi. Dodati ostale sastojke i izmešati dobro, da se sastojci sjedine.
- Polovinu smese sipati u pleh, dimenzija 24 x 34 cm, obložen papirom za pečenje i peći nekih desetak minuta na 180*C.
- Posebno izmešati džem sa vrućom vodom. Ukoliko vam je džem malo ređi i može lako da se razmaže preko kore, nema potrebe mešati ga sa vodom.
- Kada se smesa malo zapekla i uhvatila se korica, izvaditi pleh iz rerne i premazati ga džemom, a preko džema sipati drugu polovinu testa i polako špatulom ravnomerno rasporediti, da se pokrije džem.
- Kolač vratiti u rernu i peći još nekih 15 minuta. Proveriti čačkalicom da li je kolač ispečen.
- Dok se kolač peče, spremiti glazuru. Istopiti čokoladu i ulje, pa dodati biljnu pavlaku, da se čokolada ne bi potpuno stegla i da ne bi pucala prilikom sečenja kolača.
- Glazuru preliti preko kolača i ostaviti da se kolač potpuno ohladi. Seći na kocke i poslužiti.
Napomene
Ja mislim da na mom blogu već imam 2-3 recepta za medeno srce i mrsno i posno, ali ovaj recept me je baš oduševio. Kolač je sočan i preukusan, a što je najbolje, ostaje takav više dana. Ovaj recept prelazi u vođstvo, što se mene tiče, nebitno da li je post ili ne, od sada ću ga praviti baš ovako.
Poslovica za danas:
-“ Nemojte pružati usluge, koje nisu od vas tražene.“-
Lajkujte nas: