Desert od pečenih jabuka
Uputstvo
- Za dve porcije ovog deserta potrebno vam je 3 cele jabuke, a ostalo sve ono što volite i što vam se nađe u kuhinji.
- Jabuke ispeći na 200*C oko 15-20 minuta. Izvaditi iz pleha i pustiti da se malo ohlade, ali ne potpuno, treba da budu tople.
- Dok se jabuke hlade, ja sam spremila po 5-6 celih badema i polovina oraha i 1 kašiku susama, pa sam sve to malo ispekla na suvom tiganju.
- Jabuke oljuštiti i iseckati na krupnije komade. Dodati ispečene i iseckane orahe, badem i susam. Dodati po jednu kašiku suvog grožđa i meda i malu kašičicu cimeta. Sve lepo izmešati i odložiti u frižider, da se desert potpuno ohladi.
- Ohlađen desert sipati u činijice, ukrasiti svežim voćem ili narendanom čokoladom i poslužiti.
Napomene
Još uvek sam mišljenja, da je najlepše i najzdravije pojesti svežu jabuku, ali nekad je potrebno zadovoljiti i oči😉 U svakom slučaju, ovo je jedan potpuno zdrav i ukusan desert, bez šećera i brašna, koji sam osmislila za sebe i po svom ukusu. Vi nađite svoju varijantu i uživajte. Jabuke možete zameniti i kruškama, neće nita smetati.
Poslovica za danas:
-„Srebrno sedlo ne čini konja dobrim.“-
Lajkujte nas: