Bajadera oblanda
Sastojci
- 1 pakovanje velikih oblandi
- 250 ml mleka
- 250 gr margarina
- 150 gr šećera
- 200 gr mlevenih oraha
- 250 gr mlevenog plazma keksa
- 120 gr čokolade za kuvanje
Uputstvo
- U šerpicu staviti mleko, šećer i margarin i staviti na ringlu da se sve istopi i sjedini.
- Zatim dodati mlevene orahe, izmešati i na kraju dodati mleveni keks. Sve dobro izmešati, da se smesa ujednači.
- Dobijenu smesu podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo dodati istopljenu čokoladu i izmešati.
- Sada sledi filovanje. Prvu oblandu premazati polovinom tamnog fila sa čokoladom, pokriti drugom oblandom, pa nju premazati polovinom svetlog fila. Ponoviti postupak još jednom i završiti poslednjom oblandom.
- Preko nafilovanih oblandi staviti neki plato i blago opteretiti da se oblanda sjedini i ohladi. Nemojte pokrivati oblandu folijom ili nečim drugim, da se ne bi potparila i postala zilava.
- Kada se oblanda potpuno ohladila, iseći na štanglice i poslužiti.
Napomene
Ova oblanda može da bude i posna, ako koristite posni mleveni keks i ako mleko zamenite vodom ili nekom posnom varijantom mleka. U svakom slučaju, ako volite bajaderu, onda ćete ovu oblandu obožavati.
Poslovica za danas:
-“ Iza gladne godine dođe i sita.“-
Lajkujte nas: