Torta broj

Torta broj

Ukupno vreme2 hrs
Kategorija: Torte
Kuhinja: Srpska
Keyword: torta, broj, cicvara, biskvit,

Sastojci

Kora:

  • 8 celih jaja
  • 240 gr šećera
  • 80 ml mleka
  • 50 ml ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 11 kašika brašna
  • izrendana kora od 1 limuna i 1 pomorandže

Fil:

  • 1 litar mleka
  • 10 kašika šećera
  • 10 kašika brašna
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 250 gr putera ili margarina

Uputstvo

  • Umutiti penasto jaja sa šećerom. Mutiti dovoljno dugo, dok smesa ne postane svetla i gusta. Ako vam je lakše, možete mutiti posebno belanca, a posebno žumanca.
  • Zatim dodati ostale sastojke i sve još jednom polako izmešati, da se sastojci sjedine. Smesu izručiti u pleh dimenzija 30 x 40 cm i peći na 180*C oko 15 minuta.
  • Ispečenu koru ostaviti da se poptuno ohladi.
  • Skuvati cicvaru od mleka, šećera i brašna, pa ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti puter, pa dodavatai ohlađenu cicvaru, kašiku po kašiku, i sve dobro umutiti mikserom, da se dobije fina, glatka krema. Ukoliko volite slađe, možete pojačati količinu šećera. Ovu kremu prebaciti u dresing kesu ili običnu kesu za zamrzivač, pa odsecite vrh kese makazama, da dobijete otvor širine jednog prsta.
  • Ohlađenu koru preseći na pola, tako da se dobiju dve tanje kore. Sada je potrebno da koru isečete, tj. opkrojite u oblik broja koji želite. Ja prvo napravim šablon broja od papira, u dimenzijama koje odgovaraju širini i dužini korice, pa pomoću šablona opkrojim koru.
  • Na plato stavite jednu koricu u obliku broja, na koricu istiskajte kuglice fila, pomoću kese, dok ne popunite celu površinu korice. Preko fila staviti drugu koricu, pa ponoviti filovanje pomoću kese.
  • Na kraju toru ukrasiti voćem i ostalim đakonijama, a sve po vašoj želji i izboru.
  • Lako, ukusno i atraktivno.
  • Još da dodam, nemojte ni slučajno bacati ostatke biskvita. Iskoristite ih za vrlo ukusne kuglice ili popsiće za decu, a recept za njih je sledeći.

Napomene

Za ovu tortu i nema neki poseban recept. Ja sam ovaj recept sastavila od par drugih recepata. Ja lično volim ovaj fil od cicvare, pa sam ga iskoristila za filovanje ove torte. Ukoliko nemate vremena za pečenje korice i kuvanje fila, možete koristiti gotove kore za tortu, a za fil umutiti slatku pavlaku sa maskarpone filom ili nešto slično. Sve je do vas.
Poslovica za danas:
-„I konj od sto dukata posrne.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Torte. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here