Hrskavi krompir iz rerne

Hrskavi krompir iz rerne

Ukupno vreme45 mins
Kategorija: Prilog, Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: krompir, beli, luk, mirođija, rucak, vecera,

Sastojci

  • 5 većih krompira
  • 3-4 čena belog luka
  • 3-4 kašike maslinovog ulja
  • so, ulje, biber i mirođija

Uputstvo

  • Krompir oljuštiti, iseći na pola, pa svaku polovinu na četiri dela. Isečen krompir ubaciti u šerpu, sipati vodu, dodati kašičicu soli i skuvati krompir do pola. Ovako napola skuvan krompir procediti i ostaviti sa strane, dok se ulje zagreje.
  • U vatrostalni činiju ili tepsiju, sipati ulje da pokrije dno. Ubaciti u zagrejanu rernu, da se ulje dobro zagreje. Izvaditi tepsiju iz rerne i ubaciti proceđen krpompir. Krompir posoliti, poprskati malo mlevenog bibera ako volite i sve dobro izmešati.
  • Tepsiju sada vratiti u rernu, zagrejanu na 250*C i peći dok krompir ne dobije zlatno žutu boju.
  • Dok se krompir peče, spremiti preliv. Iseckati sitno beli luk, dodati maslinovo ulje i pola kašičice suve ili sveže mirođije i izmešati.
  • Ispečen krompir izvaditi iz rerne, još malo posoliti i preliti smesom od belog luka. Izmešati i poslužiti vruć uz meso, ribu ili neku zanimljivu salatu.

Napomene

Ukus ovako spremljenog krpompira ne može da se opiše. Sprema se veoma brzo i lako, a ocena je čista desetka. Od srca preporučujem da ga probate.
Poslovica za danas:
-„Kada se klovn useli u dvor, on ne postane kralj, već dvor postane cirkus.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Prilog, Ručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here