Lincer šnite

Lincer šnite

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Keks, Kolači
Kuhinja: Austrijska
Keyword: linzer, lincer, šnite, štangle, kolaci, keks,

Sastojci

Testo:

  • 200 gr putera ili margarina
  • 125 gr šećera u prahu
  • 2 cela jajeta
  • 150 gr mlevenog badema
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice cimeta
  • izredana korica jednog limuna
  • 400 gr brašna

Ostalo:

  • 3-4 kašike crvene marmelade po izboru

Uputstvo

  • Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Testo podeliti na 1/3 i 2/3, pa oba dela uviti u providnu foliju i ostaviti u frižider na sat, dva.
  • Kada se testo ohladilo, uzeti veći komad, rastanjiti oklagijom na dimenzije 30 x 40 cm. Najbolje da se to uradi između dva parčeta papira za pečenje. Kada se rastanji na određenu dimenziju, gornji deo papira odvojiti od testa, pa testo, sa sve papirom prebaciti u pleh odgovarajućih dimenzija.
  • Rastanjeno testo premazati marmeladom po izboru.
  • Sada uzeti drugi deo testa, onaj manji i rastanjiti što tanje. Rasklagijano testo seći na trake, širine jednog prsta i ređati preko marmelade, uzduž i popreko, a između traka praviti razmak, kao na slici.
  • Ovako složen i ukrašen kolač, peći na 180*C oko pola sata.
  • Ostaviti kolač da se potpuno ohladi, pa iseći na šnite i poslužiti. Takođe, ovaj kolač možete čuvati u kutiji za kekse i po nekoliko dana.

Napomene

Vreme je zimskih praznika, Božića, Nove godine, slava itd, pa mi cela kuća već danima miriše na razne kolače, kekse, vanilu, cimet, med i ostale đakonije. Obožavam ovo doba pred kraj godine i jedva čekam novi početak.
Poslovica za danas:
-“ Dok se ne namuči, dotle se ne nauči.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Keks, Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here