Lincer šnite
Sastojci
Testo:
- 200 gr putera ili margarina
- 125 gr šećera u prahu
- 2 cela jajeta
- 150 gr mlevenog badema
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice cimeta
- izredana korica jednog limuna
- 400 gr brašna
Ostalo:
- 3-4 kašike crvene marmelade po izboru
Uputstvo
- Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Testo podeliti na 1/3 i 2/3, pa oba dela uviti u providnu foliju i ostaviti u frižider na sat, dva.
- Kada se testo ohladilo, uzeti veći komad, rastanjiti oklagijom na dimenzije 30 x 40 cm. Najbolje da se to uradi između dva parčeta papira za pečenje. Kada se rastanji na određenu dimenziju, gornji deo papira odvojiti od testa, pa testo, sa sve papirom prebaciti u pleh odgovarajućih dimenzija.
- Rastanjeno testo premazati marmeladom po izboru.
- Sada uzeti drugi deo testa, onaj manji i rastanjiti što tanje. Rasklagijano testo seći na trake, širine jednog prsta i ređati preko marmelade, uzduž i popreko, a između traka praviti razmak, kao na slici.
- Ovako složen i ukrašen kolač, peći na 180*C oko pola sata.
- Ostaviti kolač da se potpuno ohladi, pa iseći na šnite i poslužiti. Takođe, ovaj kolač možete čuvati u kutiji za kekse i po nekoliko dana.
Napomene
Vreme je zimskih praznika, Božića, Nove godine, slava itd, pa mi cela kuća već danima miriše na razne kolače, kekse, vanilu, cimet, med i ostale đakonije. Obožavam ovo doba pred kraj godine i jedva čekam novi početak.
Poslovica za danas:
-“ Dok se ne namuči, dotle se ne nauči.“-
Lajkujte nas: