Paprenjaci

Paprenjaci

Ukupno vreme2 hrs
Kategorija: Keks, Kolači
Kuhinja: Srpska
Keyword: med, biber, cimet, medenjaci, božićni, keks,

Sastojci

  • 100 gr putera ili margarina
  • 100 gr smeđeg šećera
  • 3 kašike meda
  • 1 celo jaje
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica cimeta
  • na vrh kašičice bibera
  • 300 gr brašna

Uputstvo

  • Umutiti penasto puter sa šećerom i jajetom. Dodati med i začine i još jednom izmiksati. Na kraju dodati brašno i umesiti fino, glatko testo.
  • Za ove paprenjake možete koristiti i mešavinu začina za medene kolače, ali proverite da li mešavina sadrži biber u sebi. Ukoliko sadrži biber, nije potrebno dodavati ga posebno. Meni lično, najlepši su kada se u njih doda puna kašičica cimeta i na vrh kašičice bibera i to je to.
  • Testo uviti u providnu foliju i ostaviti u frižider najmanje 2 sata, a najbolje preko noći.
  • Ohlađeno testo rastanjiti oklagijom na debljinu 5 mm, modlom vaditi razne oblike i ređati u pleh.
  • Peći na 200*C oko 6-8 minuta.

Napomene

U ove paprenjake ili medenjake, možete dodavati razne začine, po vašem ukusu, ali šta god da stavite od začina, nemojte izostaviti biber. Iznenadićete se koliko biber može da obogati ukus medenjaka. 
Poslovica za danas:
-“ Svugde je dobro, ali kod svoje kuće najbolje.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Keks, Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here