Marcipan praline
Sastojci
- 250 gr marcipana
- 50 gr šećera u prahu
- 50 gr mlevenih badema ili mlevenih oraha
- 1 kašika ruma, nekog drugog likera ili bademovog mleka po vašoj želji
Uputstvo
- U činiju stavite sve sastojke i jednostavno umesite smesu rukom. Smesa za praline je gotova, a sve ostalo je vaša kreativnost.
- Od smese možete praviti kuglice ili neki drugi oblik, pomoću silikonskog kalupa. Bilo šta da napravite, možete čokoladirati u beloj ili crnoj čokoladi. Možete ih jednostavno samo valjati u orahe.
- Takođe, u smesu možete dodati nešto od suvog ili kandiranog voća, ukoliko volite. Mogućnosti su razne.
- Ja sam silikonske kalupe premazala istopljenom belom čokoladom, pa kada se stegla, premazala drugi sloj čokolade i ponovo ostavila da se stegne. Zatim sam kalupe punila smesom od marcipana, preko smese takođe premazala otopljenom čokoladom i ostavila da se ohladi.
- Posle toga ih lagano izvadite iz kalupa. Dodatno ukrašavanje nije potrebno, jer izgledaju kao iz prodavnice.
Napomene
Ukoliko ste ljubitelj marcipana, ovo je pravi recept za vas. Brzo i lako se napravi, a ukus je fenomenalan. Najbolje je to, što vam ostavlja jako puno mesta za razne kombinacije dodatnih ukusa i za ukrašavanje.
Poslovica za danas:
-„Ko meni „dobro jutro“, ja njemu „dobra ti sreća“.“-
Lajkujte nas: