Svinjske šnicle u sosu

Svinjske šnicle u sosu

Ukupno vreme2 mins
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: šnicle, sos, paradajz, luk, brz, ručak,

Sastojci

  • 1 kg svinjskih šnicli
  • 1-2 glavice crnog luka
  • 3 šargarepe
  • 2-3 čena belog luka
  • 300 ml soka od paradajza
  • 300 ml vode
  • ulje za prženje
  • so, biber, suvi začin

Uputstvo

  • Šnicle blago istući čekićem za meso i posoliti. Svaku šniclu uvaljati u brašno, kratko ispržiti na ulju, sa obe strane, izvaditi na tanjir i ostaviti sa strane.
  • U ulje, u kom su se šnicle pržile, dodati iseckan crni luk i šargarepu, pa izdinstati kratko, samo da luk i šargarepa omekšaju. Ukoliko je potrebno, dodati još malo ulja. Ja sam dodala kockicu putera.
  • Na kraju dodati iseckan beli luk, kratko prodinstati i preko složiti ispržene šnicle.
  • Preko šnicli preliti paradajz i vodu, posoliti, dodati začine po ukusu, poklopiti ili pokriti alu-folijom i peći u reni na 200*C oko 2 sata.
  • Za to vreme napraviti pire krompir ili skuvati rižu, pa poslužiti uz meso u sosu.

Napomene

Ručak koji će oduševiti sve u kući, kao i svakog vašeg gosta. Potrebno je samo malo vremena i truda da se pripremi, a užitak je daleko daleko veći. 
Poslovica za danas:
-„Ako budeš most, svako ćete gaziti.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Ručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here