Oblande sa pistaćima
Sastojci
- 1 pakovanje velikih oblandi
- 250 gr putera ili margarina
- 500 gr šećera
- 500 ml mleka
- 150 gr samlevenih sirovih pistaća
- 300 gr mlevenog keksa
Uputstvo
- U šerpicu staviti mleko, šećer i puter i pustiti da provri.
- Skloniti sa ringle, dodati mlevene pistaće i mleveni keks, sve dobro izmešati i fil je gotov. Nipošto nemojte mazati vreo fil preko oblandi, jer će oblande u tom slučaju biti žilave. Spremljen fil ostaviti da se malo ohladi, da bude mlak.
- Ukoliko vam se učini da je fil malo ređi, slobodno dodajte još malo mlevenog keksa. Gustina fila može da zavisi od toga koji keks koristite, zato uvek računajte na to da će vam možda zatrebati još neka kašika keksa, da se dobije savršena gustina fila.
- Ovako spremljenim i prohlađenim filom nafilovati sve listove oblandi, sem poslednje. Preko nafilovanog kolača staviti neki plato i blago opteretiti da se fil i oblande sljube.
- Seći na kocke, štangle ili rombove i poslužiti. Uživajte.
- Ukoliko želite posnu varijantu ovih oblandi, zamenite obično mleko sojinim ili bademovim, margarin umesto putera i posni mleveni keks.
Napomene
Jedna od lepših oblandi koje sam u poslednje vreme probala. Napravi se veoma brzo i lako, a ukus ostavljam vama da procenite. Bićete zadovoljni sasvim sigurno.
Poslovica za danas:
-„Ako čovek ne može biti lep i bogat kao što bi hteo, može biti pošten i dobar.“-
Lajkujte nas: