Oblande sa kremom

Oblande sa kremom

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Srpska
Keyword: oblande, cokolada, eurokrem, nutela, lešnik

Sastojci

  • 1 pakovanje velikih oblandi

Fil:

  • 200 ml mleka
  • 200 gr šećera
  • 4 kašike brašna
  • 200 gr putera ili margarina
  • 250 gr eurokrema ili nutele

Glazura:

  • 150 gr čokolade
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 3 kašike ulja
  • 1-2 šake pečenih i mlevenih lešnika mogu i mleveni orasi

Uputstvo

  • Skuvati fil od mleka, šećera i brašna. U vruć fil dodati puter i eurokrem i sve dobro izmiksati.
  • Vrućim filom nafilovati oblande, (poslednja oblanda se ne premazuje filom), pa pritisnuti nečim i ostaviti da se oblanda ohladi i sjedini sa filom. Po originalnom receptu idu 4 lista oblande, ja sam iskoristila svih pet listovai i imala sam sasvim dovoljno fila da ih premažem.
  • Posebno istopiti čokoladu sa šećerom u prahu i uljem, pa preliti preko hladne oblande i obilato posuti mlevenim lešnicima. Što se tiče ove glazure, neće se stegnuti kao klasična glazura od čokolade i ulja, zato je dobro pospite mlevenim lešnicima ili orasima, kako se ne ne bi glazura lepila za ruke, prilikom sečenja.
  • Da dodam još da ova olanda može da bude i posna, ako obično mleko zamenite sojinim ili bademovim mlekom, umesto putera stavite margarin i umesto običnog eurokrema, koristite neki posni krem.

Napomene

Ovu sam oblandu sada pravila prvi put i oduševljena sam. Ukus je fantastičan, brzo se napravi, nije suva, a može da bude i mrsna i posna varijanta. Čista desetka što se mene tiče.
Poslovica za danas:
-„Bolje je dram sreće nego sto oka pameti.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here