Oblande sa kremom
Sastojci
- 1 pakovanje velikih oblandi
Fil:
- 200 ml mleka
- 200 gr šećera
- 4 kašike brašna
- 200 gr putera ili margarina
- 250 gr eurokrema ili nutele
Glazura:
- 150 gr čokolade
- 3 kašike šećera u prahu
- 3 kašike ulja
- 1-2 šake pečenih i mlevenih lešnika mogu i mleveni orasi
Uputstvo
- Skuvati fil od mleka, šećera i brašna. U vruć fil dodati puter i eurokrem i sve dobro izmiksati.
- Vrućim filom nafilovati oblande, (poslednja oblanda se ne premazuje filom), pa pritisnuti nečim i ostaviti da se oblanda ohladi i sjedini sa filom. Po originalnom receptu idu 4 lista oblande, ja sam iskoristila svih pet listovai i imala sam sasvim dovoljno fila da ih premažem.
- Posebno istopiti čokoladu sa šećerom u prahu i uljem, pa preliti preko hladne oblande i obilato posuti mlevenim lešnicima. Što se tiče ove glazure, neće se stegnuti kao klasična glazura od čokolade i ulja, zato je dobro pospite mlevenim lešnicima ili orasima, kako se ne ne bi glazura lepila za ruke, prilikom sečenja.
- Da dodam još da ova olanda može da bude i posna, ako obično mleko zamenite sojinim ili bademovim mlekom, umesto putera stavite margarin i umesto običnog eurokrema, koristite neki posni krem.
Napomene
Ovu sam oblandu sada pravila prvi put i oduševljena sam. Ukus je fantastičan, brzo se napravi, nije suva, a može da bude i mrsna i posna varijanta. Čista desetka što se mene tiče.
Poslovica za danas:
-„Bolje je dram sreće nego sto oka pameti.“-
Lajkujte nas: