Slane kiflice sa kiselom pavlakom
Sastojci
Testo:
- 250 ml mlakog mleka
- 1 kockica kvasca ili 2 kesice suvog kvasca
- 2 ravne kašike šećera
- 2 kašičice soli
- 1 celo jaje
- 125 ml ulja
- 1 čaša kisele pavlake 250 gr
- 800-850 gr brašna
Fil:
- 200 gr kačkavalja, svežeg sira ili fete po vašem izboru
- 1 celo jaje za premazivanje
- malo susama
Uputstvo
- U mlako mleko dodati šećer i kvasac i pustiti desetak minuta da odstoji, kako bi se kvasac aktivirao.
- Dodati zatim ostale sastojke i umesiti fino glatko testo. Pokriti krpom i ostaviti na toplo, da testo naraste i duplira se.
- Testo malo premesiti i podeliti na dva jednaka dela. Svaki deo rasklagijati u krug, što tanje, pa krug podeliti na 16 jednakih delova. Na svaki deo staviti po parče kačkavalja ili nekog drugog sira i uvijati kiflice.
- Kiflice ređati u pleh, premazati umućenim jajetom i posuti susamom.
- Peći na 200*C oko 20 minuta.
Napomene
Bliži se jesen i hladnije vreme, pa bi valjalo na vreme proveriti ispravnost rerne. Ja sam moju upravo proverila, radi kao sat i spremno čeka zimu.
Poslovica za danas:
-„Život nije samo imati dobre karte, već dobro odigrati i kada su loše.“
Lajkujte nas: