Rolovana piletina

Rolovana piletina

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: piletina,šnicle,slanina,suvi,vrat,kačkavalj,rucak,

Sastojci

  • 1 kg pilećih šnicli
  • 250 gr slajs suve slanine
  • 250 gr suvog vrata tanko isečenog
  • 250 gr kačkavalja tanko isečenog
  • so, biber i suvi začin

Za premazivanje:

  • 1 kašika maslinovog ulja može i obično
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašičica meda
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1 kašičica senfa ja nisam stavljala senf, jer ga ne volim

Uputstvo

  • Pileće šnicle oprati i istucati čekićem za meso. Posoliti, pobiberiti, i posuti suvim začinom. Ukoliko volite, možete ih pre toga premazati senfom, ja nisam.
  • Na radnu površinu složiti 3-4 šnita slanine, pa preko staviti jednu začinjenu šniclu.
  • Na šniclu staviti šnit kačkavalja i šnit suvog vrata i polako urolati šniclu sa sve slaninom.
  • Ovako spremljene rolnice ređati u pleh ili vatrostalnu činiju, podmazanu uljem.
  • U činijici izmešati gore navedene sastojke i četkicom premazati rolnice.
  • Peći na 200*C oko 40 minuta, dok ne dobiju zlatno žutu boju. Poslužiti uz prilog po želji.

Napomene

Ako želite da oduševite svoje goste, spremite im ovu rolovanu piletinu, ubacite neki prilog uz to i kraj, nema dalje.
Poslovica za danas:
-„Učite svaki dan, jer učenje je svetlost.“.-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Ručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here