Čokoladni mokri kolač
Sastojci
Kora:
- 4 cela jajeta
- 1 čaša šećera
- 1 čaša ulja
- 1 čaša mleka
- 3 kašike kakao praha
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 čaše brašna
Preliv:
- 2 čaše mleka
- 1 čaša šećera
- 1 čaša ulja
- 1 kesica vanile
- 80 gr čokolade
- 2 kašike kakao praha
Uputstvo
- Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodati ostale sastojke, pa smesu izručiti u podmazan pleh, dimenzija 20 x 30 cm.
- Koru peći na 180*C oko pola sata. Proveriti čačkalicom da li je kora ispečena. Ostaviti da se ohladi.
- U šerpicu sipati mleko i šećer i pustiti da provri. Skinuti sa ringle, dodati ostale sastojke i izmešati, da se sastojci sjedine.
- Ohlađenu koru iseći na kocke željene veličine i preliti vrućim prelivom. Ostaviti da se kolač ohladi i upije, odozgo ukrasiti po želji i poslužiti. Veoma lepo ide uz kuglu sladoleda ili umućenu slatku pavlaku.
Napomene
Jedan veom brz, ukusan i sočan kolač, koji od srca preporučujem.
Poslovica za danas:
-„Lako je zdravome bolesnoga savetovati.“-
Lajkujte nas: