Posni mak kolač sa višnjama
Sastojci
- 4 kašike džema
- 12 kašika šećera
- 1 kesica vanile
- 150 gr mlevenog maka
- 25 kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 400 ml kisele vode
Ostalo:
- 400 gr višanja ili nekog drugog voća
Uputstvo
- Umutiti mikserom džem, vanilu i šećer. Dodati polovinu vode i mak, pa još jednom izmiksati. Na kraju dodati preostalu količinu vode, brašno i prašak za pecivo i sve dobro umutiti.
- Višnje ocediti i dodati u smesu, polako sve izmešati i izručiti u pleh dimenzija 20 x 30 cm, obložen papirom za pečenje.
- Takođe, smesu prvo možete izručiti u pleh, pa odozgo pobacati voće, sve zavisi od toga kako volite.
- Kolač peći na 180*C oko 40-45 minuta. Ostaviti ga da se ohladi, posuti šećerom u prahu i iseći na kocke.
Napomene
Pošto je krenuo post, evo jednog recepta za odličan posni kolač na vodi. Naravno, ovaj kolač možete praviti preko cele godine, i u vreme drugih postova, ali i kada nije post. Napravite i uzivajte.
Poslovica za danas:
-„Drvo bez grane i čovek bez mane – ne mogu biti.“-
Lajkujte nas: